wArnA wArni kEhidupAn
nuyu pErt

Wednesday, October 26, 2011

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 7:32 PM 0 comments Links to this post
.::cakit ati::.



cakit ati tu lEbEy kEpada na nangis,,,
yEla kita mEngharap y tErbEk tp lgsg ta tErcapai,,,
mgkin ada tp tkit cgt,,,
tErlalu cEdikit campai acE cam na putus acE,,,
cEdEy la wEyh,,,
idup cam ny,,, 


bubah la,,,
aku pun bukan cEnang na jadi cam ari ny,,,
tp aku cuba gak lawpun tadE capE y bantu aku,,,
aku twu lum macE tp cuba la an,,,
aku twu susa tp cuba la gak,,,
cyEs cEdEy ngat,,,





nuyu : tlg la aku ya Allah,,,
cEmEnya dEngan izinmu~


















Tuesday, October 25, 2011

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 7:06 PM 0 comments Links to this post
.::mEnanti::.


kOrang na twu apE y aku anty an,,,
ha AIR!!!
mEmang sEbal bangat,,,
Org na andy la,,,
asal air tadEr lak,,,
clalu la an cam ny,,,
sEmak taw kpala Otak ny,,,
bab acE cam da ucuk la,,,
bukan apa bf aku y duk jaO bEbErapa batu tuh cakap cam tuh,,,
tp aku acE wangi jE ag ny,,,
hakhak ckE ati la an na cakap aku masih WANGI an,,,
hEhE~


tp an blE tEngOk blOg ny,,,
cEdEy acE,,,
yEla ta cEmpat na hias hias ag,,,
cam prOjEk tErbEngkalai,,,
ny cEmE wifi wafa wufu UMK punya pasal,,, 
slOw cam cpOt @ kura kura dan y camE wak2 dEngannyE,,,
Org na wat EsaimEn pun talEy,,,
gEram nOkk,, 


da maghrib,,,
na p usha air la,,,
kOwt kOwt da tEpancOtt kE tEcEmbur an,,, 
lEy andy n sOlat lak,,,
pas2 na mErayap cam pElEsitt,,,
hEhE~







nuyu: al faatihah tuk mak ngah aku y bawu jE pErgi mEngadap illahi,,,
cEmOga rOhnya d tEmpat an d kalangan mErEka y bEriman dan bEramal sOlEh,,,
aamin~










Monday, October 17, 2011

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 4:26 AM 0 comments Links to this post
::mata.gEdikk.tdOw.laa::


clalu la cam ny an,,,
mata sudah bErat dan maO tdOw,,,
but pabila da ngadap lappy ny,,,
macalah ta dapat tdOw y cukup dan cangat rumit tErjadi,,
tEruz mEmbElEnggu diri,,,


yEaahh cOk pastnyE ada claz,,,
minta d bEri kEkuatan dan kEtahanan mEntal fizikal,,,
tuk bangun pagi dan mEnErima pEmbElajaran,,,
yaa cEmOga la,,,
mata lEbam!
4surE la tuh,,,,
tp tamO mamai ag pElOk mbEr likE yEstErday,,,
mau makan maki,,,
but na gElak campai tEtOnggEng bila ingat,,,
adOyaiiii napE la an,,
hEhE~ tErmalu la plak!

kay la na gO 2 slEEp,,,
masih cEmpat na mimpi ny,,,
hikhik na mimpi apE Erk?
mimpi~~~~





nuyu: mata.gEdik.na.tdOw~
 








Sunday, October 16, 2011

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 3:19 AM 0 comments Links to this post
.::guys, cantEx ta?::.



saya cEdang mEncantEkkan blOg saya,,,
tp ta cEmpat ciap ag lOrr,,,
mEst nampak klaka dan tah papE an,,,
saya baru dapat On9 dan jadi tEruja tuk tukar tEmplatE ny,,,
cantEx ta???
simplE dan cutE,,,
lurvE It!
arap kOwang pun ckE usha ma blOg y ta cEbErapa ny,,,

masEh na mEncantEkkan tp cOk ada claz lOr,,,
takOt anty kEna tdOw lam claz lak,,,
hahaa sO nOwty,,,
law bf saya twu tdOw lambat ny mEst yE ngap! saya,,,
anty saya pk dulu na tdOw kEr na cOntinuE bEnda ny,,,
hEhE~




 nuyu : ckali da blOging acE na baya utang bb tuh,,,
talEy idup la tanpa bErukband ny :p




Thursday, October 13, 2011

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 2:43 PM 0 comments Links to this post
::STUCK::

vEnEu : COmputEr Lab
timE : 2 p.m-4 p.m
subjEct : rEsEarch mEthOdOlOgy
lEcturEr : JS
mangsa : KAMI
 
 Im currEntly in rEsEarch mEtdOdOlOgy's class,,,
fiiiuuuuuu sO bOrEd,,,
 ta twu napE law ngan dyE ny tadE jiwa la na blaja,,,
ngantOk n kEcian nyE KAMI langsung ta paham apa pun,,,
cam nEr ny minggu pan dE tEst,,,
tEngOk la d cEbab an bOwink cEmE macuk macuk lab td tEruz cari En.gOoglE,,,
KAMI cEbEnanya studEnt y bEk dan patuh *upsss tErlEbEy sudEy*
tp dcEbab an dyE kami kurang minat tuk blaja,,,
ayOiiiii!!!! calah capE ny,,,
tlg la KAMI na A fOr dis subjEct,,,,
JS tlg la phm kEadaan KAMI ny,,,
sila la jgn syOk cEniri!!!!!




nuyu : luahan pErasaan y ta bErapa na dapat d luah,,,,
cabO jE la,,,







Friday, October 7, 2011

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 6:20 AM 0 comments Links to this post
::Epy bufday chEntahatiku:: 





wish U Epy bufday cyunk,,,
o2/10/11 gEnap la usia y kE 23,,,
cEmOga Allah bErkati ctiap apa y cyunk wat,,,
d panjang an umO n mEndapat jOdoh y bEk,,,
Org arap Org la jOdOh cyunk n jd y tErbEk tuk cyunk,,,,

sOwi 4 EvEry singlE things I hav dOnE,,,
banyak calah paham y bErlaku antara kita,,,
tp Org arap 2 cEmE ta patah an cEmangat cyunk tuk tEruskan hubungan ny,,,
malah wat cyunk lEbEy bErcEmangat tuk tErus cyg n bukti an chEnta 2 mmg milik kita,,,
cEmOga chEnta kita d bErkati n d rEdhai OlEh Allah (:
 Amin~



 lurvE u sO much,
mOhd nOor azam chE wahab,,,
U r cOmplEtly mE my dEar,,,
mUuackss~







nuyu : gift y Org kc tuh jagE lEklOk,,,
EvEn bEnda tuh sumthin y bEcE tp org Eclas cgt,,,
bia jd kEnangan campai bila bila (:





distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 4:06 AM 0 comments Links to this post
::kEciwa::


cam harEmmmm,,,,
aku baru ngat na kua malam ny,,,
na bEjimba dating ngan bf,,,
da ciap da wangi wangi ag ha,,,
last2 kEna halau alEx bilik ngan fElO,,,
bEngang wEh,,,,
lEwat 10 minit jE kOwt,,,
aku taw la rulEs kat cni talEy kua afta 12 a.m,,,,
tp clum ny tadE pun campai fElO na intip intip O na jagE ngat studEnt kat cni,,,
aku tEngOk clum ny banyak jE studEnt duk lEpak bErdating, bErOmEn, bEr apa ag bagai cEmE,,,,
shit!!!

rEasOns : banyak kEs,,,
Org lua macuk curik barang la,,,
studEnt laki gilEr sEx la,,,
nafsu ngan binatang la,,,
studEnt kaki skOdEng la,,,
wuddEhEll~

kEs y wujud clum ny pun ta sEtEl,,,
kEs y tEbaru pun da sEminggu bwu na amEx tindakan,,,
ta payah r wEh,,,,
da tElambat,,,
ta pasal pasal aku na kua ta dapat,,,
cian dOe kat bf aku ciap macuk jupE fElO n Explain kat fElO tuh,,,,
tp ta jalan gak,,,
mati kutu da aku ngan bf na kc alasan ag,,,
ala timE tuh gak kO na wat OpErasi an,,,,
napE ta wat cOk lusa jE,,,

sudahnyErrr,,,,
aku alEx bilik ngan pracaan hampa,,,
ngat na wat plan A- fly
tp ta jalan gak la,,,
aku pun pasrah dan rEdO jEla,,,,
layan mUviE saja,,,,
dan bEjimba ngan kawan kawan aku,,,
cik nEt ngan pika mOntEl @ jah,,,

tp tObat malu wEh,,,
fElO tuh mErangkap Ex lEcturEr aku,,,
kEnal aku lak tuh,,,
pE la nacib badan,,,
anty tah apa la tanggapan dyE kat aku,,,,
nacib kau la nuyu,,,
lEn kali na wat jaat usha usha dulu,,,
 dan y pastinyE da tEntu aku ta an kua lEwat dari kul 12 a.m lawpun cEminit,,,,
I prOmishhh~~




nuyu : ta dE rezEki la na jumpa tEchEnta,,,
mayb nEx sEtimE la yEr,,,
mish u lalink ; muuackss~
 









Wednesday, October 5, 2011

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 5:44 PM 0 comments Links to this post
   ::gurauan jadi sEnduan::


sOwi aku ta cEngaja,,,
ta dEr niat na menghina,,,
atau pandang rEndah,,,
nampak cam rEmEh tp aku twu aku da wat clap,,,
niat untuk bErgurau tp lain y jadi,,,


ckali ag aku mintak maaf,,,
im nOt thE pErfEct onE,,,
aku hanya manusia biasa,,,
maaf dari ati y Eclaz,,,
dunia dan akhirat,,,




nuyu:
tO my lurvE;sOwi ):
 
 

Saturday, April 16, 2011

~kEmbali tanpa kEmahuan~

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 3:05 AM 0 comments Links to this post
hyE~
da lama aku ta updatE blOg ny,,,
actually aku pun cam malaz la nak pOst apa2,,,
tah la kEnapa cuma ta twu na citE apE,,,
EvEndOe tElampau banyak bEnda y bErlaku cElama aku mEnyEpi ny,,,
bia la bEnda da basi an,,,


skunk mud Exam,,,
tinggal ag 3 papEr,,,
malaznyE na pk n malaz tOl na Exam,,,
aishhh pErangai bilEr la nak bubah,,,
sikap sambil lEwa n amEx mudah::sigh::
ny pun aku ta lEy tdOw,,,
law study ta pE gak an,,,
ny dOk wat bEnda bukan2 jEp::sighhh::


kay la mEmang ta dEr mud bEtOl nak taip,,,
bEngOm jE acE kpala ny,,,
aishhh~
na On9 utubE,,,
2 jEla y aku wat ctiap malam,,,
linE laju lEy gak dOwnlOad lagu,,,
aku cukE,,,
hahaaa~~






nuyu cakap : kpala ngah bErattt,,,
                    ayOiii~









Thursday, March 24, 2011

~Entry withOut titlE~

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 4:45 AM 0 comments Links to this post
macam biasa masih ta tdOw,,,
padahal ari ny agak pEnat,,,
EvEndOe aku tdOw ciang td campai ta hEngat nak kE clas*cErita d sEbaliknya~
tp still pEnat bcOz alEx clas mlm td aku tEpaksE mEngErah kEringat mEnyEntal baju lak,,,
law sElai dua ta pEr,,,
ny bErlai lai da macam baju kat bundlE,,,
sO tirEddddd,,,
wut dE lifE~
idOp zaman mOdEn pun still kEna guna tgn,,,
ini sEmua gara gara aku da cuak dan fObia maO gunakan washin machinE,,,
ini kErana air d OstEl aku kOtOr dan hasilnya sangat mEnyakitkan ati OwkEy,,,
fullstOp......

*kay aku dEngan muka ta malu mEngaku mEmang aku sO damn bad,,,
  ta p 2 clas OwkEy pada ari y sama,,,
  wuddEhEll wif mE???
  masih ta cEdar final Exam da dEkat wEh,,,
  tp bukan niat aku nak bErpErangai macam tuh,,,
  aku cuma tErkEna gangguan y mEmbuatkan EmOsi dan pErasaan aku ta stabil,,,
  aku sEmakin acE tidak adil n OwEyz think why dis shit things happEn tO mE,,,
  aku twu macalah sEntiasE ada cuma kita kEna bijak handlE n atasi,,,
  tp gangguan y aku hadapi agak bErat nak d tanggung,,,
  bErat cangat n da tEntu lEbEy bErat dari bErat badan aku cEniri,,,
  makE mE fEEl cant stand it anymOrE,,,
  buat aku lEmah n i fEEl sO sick,,,
  aku ta twu campai bila tp aku bErharap cangat cEmE ny akan sEgEra bErakhir,,,
  bErakhir dEngan pasti dan pEnuh kEgEmbiraan,,,


anyway thanx kat kawan kawan y sEntiasE ada susa n cEnang,,,
i knOw i cant pay it wif anythin,,,
but a big thanx i sEnd tO u all,,
lurvE cangat la kat kOwng,,,
hmm OfcOz ta lupa kat ma chEnta hEarty,,,
OwEyz suppOrt mE n camE camE hadapi ny cEmE,,,
dOnt makE mE givE up kay cyunk,,,
saya ta twu napE saya cyg cgt kat awak,,,
tp cEmE 2 lahir Eclaz dari ati ny,,,
lurvE u damn much dEar <3<3<3








nuyu said : masih tErpk aku atau dyE y salah,,,
hmm~



 
 


Wednesday, March 16, 2011

i wun a nEw OnE bOlEy??? bOlEy la,,,,

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 5:08 AM 2 comments Links to this post
macam gEdik jE an bunyinyE,,,
tp aku nak gak,,,
twu ta da nazak,,,
tu la calah satu nyawE aku,,,
Oishhh cam banyak nyawa lak an,,
huhu tp cEdEy pun ada ny,,,
i wun a nEw OnE plEz~~

aku nak hEnfOn baru wEyh,,,
y lama ny da tEnat ngat,,,
yEla campai aku nak msg ngan kOl pun da ta bOlEy,,,
sOny G7o5 kira da 2 tahun gak r aku kai,,,
cyg tuh banyak kEnangan,,,
Owg kc aku tibai jE la,,,
hahaha~

ny campai bila la aku nak guna fOn y tggl bapE ari jE nak maut,,,
nak kEna tanam kEr,,,
ta pun aku framEkan ajE,,,
lEy tatap ari2,,
huhu~
pEpun if aku dE pEluang dapat frEE  bEli baru,,,
aku tEtap nak jadi pEngguna sEtia kpd sOny EricssOn,,,
tgu wEyh aku cari kO gak anty,,,


still mEngharap ny,,,
*muka sEpOcEn*
ngEE adE y nak kc kEr,,,
hikhik mmg la satu harapan y ta mungkin la jadi kEnyataan an,,,
ta pEr nuyu usaha cEniri lOr,,,
gambattE nEh (:
kay la nak try tdOw mimpi dapat fOn baru dulu,,,
hEhE tuh satu usaha tErawal taw,,,
lalalalala~








nuyu cakap : bEshnyE law dapat i-phOnE wEh,,,
                    tp nak XpEria bOlEy,,,
                    hakhaakk,,,
                    bErangan sudEyhh,,,





Saturday, March 5, 2011

pErjuangan bElOm bErakhir~SADIS~

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 5:10 AM 2 comments Links to this post
Oraittt,,,
Epy n gumbira kEjap,,,
3 lOnggOkan EsaimEn suda d anta On 3 march 2011,,,
tarik napas panjang jap,,,,
hmmmmm,,,
fuhhhhhhhhhh~~
acE ta mO pas da,,,
tp kunk mErana lak aku,,
hahaa~ bungEx bEtOl,,,

tp wEh ada 1 EsaimEn ag,,,
 tuk insan tEpilih cam aku dan bEbErapa  Owg kawan ag,,,
td da try wat tp mak aiii payah bOna,,,
tEnsiOnn nOk,,,
tp pEpun kEna la wat gak an,,,
da tanggungjwb,,,
n 4 surE la tuk carry mark aku,,,
gilEr kO law bEnda alah ny ta sEtEl,,,
capE nak jawab wEh,,,
mampOsss~
mari la kita cuba jaya yE kawan2 ku,,,


dan bErita gumbira y aku cuba nak campaikan d cni adalah,,,
aku nak jumpa ma bOiprEn cOk,,
hahahaha~
windu wEh,,,
acE nak p**** n c*** jEp,,,
wErkkk jgn jElEzzz,,,
arap lEy la ilangkan strEEs ny,,,
cyunk u lEbEy r dEar,,,
Okay bEk aku stOp clum aku mErapu tElajak,,,
sadis jdnyE kunk,,,
nitEz cEmE ^^










nuyu said : *Orang2 kg jagE la kEbErsihan kampung kitE*
dialOg pak jabit macE lari dr uma kak limah,,,
                       n yEs aku masih ag addictEd ngan citE antu kak limah alEx uma,,,
                       hahaha~ tErbaEk r wEh (;






Saturday, February 26, 2011

bOwink Owh! mErapu mErapik ag lOr

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 4:37 AM 0 comments Links to this post
pEkEhEll nyE ngan aku ny,,,
td bukan maEn ngantOk cam ta cabO nak mimpi kE bOiprEn,,,
yE la ngah wat EsaimEn lEy lak mata ny wat hal,,,
mEst bEngang bini C adEn tuh!
mErangkap gEnEral ManagEr aku dalam swEEvia Sdn Bhd,,,
sOlee mEmanyak la yEr,,,
kO mEmang an mata,,,
cajE nak sabOtaj aku,,,
dush! dush! dush!~ adEiiihhhh,,,
ny ha aku da tumbuk campai lEbam mata aku ny,,,
bEcE ny wat pangai,,
hakhak~

tuh aku jadi gatai lak nak citE sal swEEvia Sdn Bhd,,,
ny la cOmpany tEmpat aku kEjE,,,
haaaa gEmpak ta wEh,,,
cOmpany tuh baru ag,,,
tp pasaran dyE dijangkakan mEluas dan mEmang lEy dapat untung y tgi ah,,,
aku lak as a MarkEting ManagEr,,,
cOnfEm markEt r prOduk ktEowng tuh,,,

cEwahh bajEt prO ngat dah!
awww mmg ta lEy blah!


ha mari mari rapat rapat cEmE,,,
aku nak mEngkEbOomkan prOduct aku ny,,,
bia laku bia larisss,,,,
actually prOduct ktEowng ny bErasaskan daun stevia,,,
daun ny ktEowng prOsEs jd la dalam bEntuk sErbuk, cubE n liquid,,,
Owh lupa lak nak kabO daun stEvia ny lEy d jadikan sEbagai pEngganti gula,,,
lEbih d kEnali sEbagai swEEtEnEr,,,
hEbat ta wEh?
bagus ny wEh dari kOwang guna gula y da jElas2 ktE twu kEsan buruknya,,,
bEk la kOwng guna prOduk ktEowng ny,,,
mahal tkit ta pEr bEb janji sEhat wal afiat,,,
ta gEtuh? hahaha~

ny aku duk kat klatE ny,,,
sErba sErbi manEh twu dOp,,,
bahayEs bahayEs,,,
lEy kEna diabEtEs mElitus kalO lagu ny ari ari,,,
arghhh ta sanggup EdEn kaki kOnE pOtOng,,,
ingat mOtOng gEtah kEr,,,
ahakk sumpah aku ta maO,,,
aku cyg kaki aku nE wEh lawpun pEnuh bulu cam bulu jagOng,,,
haha sumpah aku tipu kOwang,,
wErrkkkkk~
kay la wEh ny la law da bOwink,,,
fantasi mEnjadi rEaliti,,,
mErapu mErapik da ny,,,
nak tdOw nak tdOw gak,,,
gud nitE mEngkOmE mEngkOmE cEmE (:




nuyu cakap : sEbEnanyE an mEngkOmE cEmE,,,
                    swEEvia Sdn Bhd tuh mmg aku punya cOmpany,,,
                    tp 2 juz EsaimEn lOr,,,,
                    kEna wat biznEs plan,,, hahaha~
                    cajE nak wat gEmpak,,, wEeeee :D


                    tp an pE y aku cakap sal daun stevia tuh mmg fact kay,,,
                    ta cayE p la tanyE En.gOoglE,,,
                    sumpah ta tipu,,,
                    akhir kata, *cEh cam wat talk lak*
                    tuk Elak kaki d mOtOng,,,
                    guna la swEEtEnEr sEbagai pEngganti gula (:
                    clamat idOp~













Friday, February 25, 2011

hahaa~ wa tErkEna bEb!

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 8:02 PM 0 comments Links to this post
ngEk jEp titlE nak gEmpak jEp,,,
wa tEkEna bEb,,,
sumpah aku kEciwa,,,
ta banyak pun still ada laa acE tuh,,
hahaa~
sabO jE la,,,

tp ta pE la nak wat cam nEr,,,
bEnda ny bErlaku ta d jangkE dan bErcEbab,,,
sO timE jEla,,,
but acE kEciwa ny ta dEr la wat aku campai acE nak p tEjun tgkat 3 OstEl ny kE apE,,
ta mEncabar bEb,,,
nak tEjun p la bangunan pEncakau langit nun ha,,,
baru la sadis bEb,,,
ta pun p tEjun kat sg gOlOk nun ha,,,

Entry ny agak bangang la,,
tp agak sElari dan sEjajar la ngan pracaan aku skunk,,
hahaha~
kay la wEh dOk mErapu cni campai cOk tOk abih,,,
nak sOlat pulak,,,
kc tEnang jiwa n minda ny,,,
tata sEmua~





bicara chEnta~

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 7:20 AM 2 comments Links to this post
pEringatan Eclaz ag bErani : capE alah ngan ini Entry,
                                               sila jaOkan diri anda,,,
                                               ta pun lEnyapkan tEruz diri anda,,,
                                               sEbarang EffEct is nOt my rEspOnsiblE,,, :D



td msg ngan ma chEntahEarty,,,
tEtibE tah cam nEr lEy lak tElEbEy EmO,,,
aku ny ta bOlEy law cakap sOal ati,,,
mula la nak nangis,,,
cEngEng ngat,,,
tp aku windu kOwt kat dyE,,,
ta clalu dapat jumpa,,,
aku bz ngan EsaimEn,,,
dyE pun da kEjE,,,
tp aku arap ngat apa yang ktEowng bincangkan td bukan cEkadar bual kOsOng,,,
aku arap dyE pEgang la ngan janji2 dyE kat aku,,,
aku ta minta y bukan2,,,
tp nOrmal la lam bEchEnta mEst la nak masing2 saling cEtia, mEmahami, dan y paling pEnting bg aku mEnghargai,,,
aku skunk acE bahagia cgt2,,,
tp dalam bahagia 2 ada la gak aku acE cam kurEng cEnang,,,
aku ny ibarat cam fEstimE fall in lurvE,,,
ya aku akui sEumO idup aku,,,
bukan aku ta pEnah bEchEnta,,,
tp chEnta y pEnah hadir lam idup aku juz 3 timEs,,,
aku bukan cam Owg lEn y cEnang mEmbEri ati kat capE2,,,
n aku acE pracaan chEnta aku kali ny agak laEn,,,
lawpun ta campai sEtEngah tahun aku kEnal dyE,,,
tp banyak ngat kEnangan y cEntiacE wat aku tEringat kat dyE n wat aku cEmakin cyg kat dyE,,,
aku nak cgt dyE la y jadi tEman idup aku hingga akhir hayat,,,
tp aku takut law chEnta kali ny masih ta bErpihak kat aku,,,
cam nE aku nak hadapi cEmE tuh,,,
aku cgt tidak cukE bpEracaan cam ny,,,
jiwa ta tEnang, cElalu jE acE icau,,,
tp law la dyE baca bElOg aku ny,,,
aku cuma nak cakap :

cyunk Org arap cyunk hargai la chEnta kita ny,,,
Org ta mO la bila cEmE ny da ta dEr acE nyEsal ta suda,,,
cam Org cakap, Org nak cgt pEngOrbanan y Org wat tuk cyunk 2 bEbalOi,,,
plEz jgn sia2kan apa y kitE ada ny,,,
Org cyg ngat kat cyunk,,,
cyunk jgn hampakan Org kay,,,





p/s : actually ari ny agak pEnat la,,,
      baru gak alEx dari bilik study mEnyiapkan EsaimEn ngan mEEra,,,
      tEracE bEban ngat tp nak ta mO aku kEna la kwatkan cEmangat,,,
      tEringat cyunk aku pEcan : ny cEmE tuk macE dEpan aku gak,,,
      windu kay dyE~
      





Thursday, February 24, 2011

bungOl Oh ! bungOl !

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 5:08 PM 0 comments Links to this post
ari ny aku nak bEcEritE tkit sal bungOl,,,
tEtibE jE an aku ny,,,
hahahaa~ cukE ati lOr,,,
kay actually aku pun ta twu bungOl tuh apE,,,
aku dapat pErkataan ny dari sEowng kEnalan bErnama siput sEdut,,,
dan d sEbabkan itu kami mEnggElarkan diri masing2 sEbagai bungOl,,,
law jumpa jEr mEsti nak panggil bungOl, bungOl,,,
klaka lak acE :D
n C siput sEdut ny Owg nOgOri,,,
tah apE makcunyE bungOl ny kat tEmpat dyE aku pun da lupa,,,


td aku usha bElOg dyE,,,
dyE katE apE,,,
"snail always slOw but stEady"
ha mEmang ta lEy bla,,,
but i likE nyah,,,
stEady Ek siput,,,
jgn campai kEtinggalan zaman suda :p
Owh baru tEringat bungOl ny gak sElalu tOk tOk tOk kat pintu bilik ktEowng,,,
pOpia, pOpia, pOpia,,,
jual pOpia la pulak yErk,,,
hahahhaa~


Eh bungOl,,,
actually aku ta dEr mOtif pun nak bEcEritE sal kO,,
adOi ta paham aku,,,
pEpun pun bungOl sEntiacE la kuat dan tabah yE,,,
sEjajar dEngan kalEr mErah kEbanggaan kO tuh,,,
mErahnyE mak ngah,,,
hikhikhik~
Eh jap kOwang nak twu capE siput sEdut @ bungOl ny?
usha kat bawah Ek,,,





haaa ny la bungOl,,,
sOwi la bungOl aku curik picca ko,,,
hahhaa~
halal yE nOkk,,,


kay bungOl ny namanyE anis,,,
ambOi nOk cEdapnyE mam,,,
licinnnn!!!












p/s : sOwi bungOl cajE jE nak mEngglamOrkan kO,,
         hahahaa~
         pEacE (:

Owh nO! bErtEpuk sEbElah tangan?

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 3:20 AM 0 comments Links to this post
tEtibE aku tErpk,,,
sEksanya mEngharap kasEh dari Owg y ta sudi,,,
bErtEpuk cEbEla tangan mustahil la akan bunyi an,,,
mEmang mEngundang kEcEwa dan nEstapa an,,,
sabau jE la~


Alhamdulillah,,,
sO far aku ta pEnah ag la mEngalami situasi cam ny,,,
mungkin aku sEowg y EgO,,,
ada bagusnya juga sikap tuh dalam diri kita,,,
at lEast kita ta dEr la tErjEbak dalam drama
"KASEH TA KESAMPAIAN"


yE bukan cEnang nak hadapi cEmua tuh,,,
dan bukan cEnang gak kita nak luahkan acE ati kita kat si dia,,,
tut tut da dapat malu law si dia tuh ta dE ati lgsg kat kitE,,,
but aku rEspEct gak kat Owg cam ny,,,
at lEast yE bErani gak luahkan apa y yE acE,,,


buat mErEka2 y mEngalami situasi ini,,,
jangan cEdEy2 kay,,,
chill bEb!
cEtiap y bErlaku ada cEbabnyE n ada hikmahnyE,,,
manE twu pas ny Allah nak anugErahkan sumOnE y bEtOl2 lurvE kat kOwang,,,
ta kE acE bahagia campai ta hEngat,,,
nOthin is ImpOssiblE ritE :D








p/s : sEmOga Allah sEntiasa mEmbErkati hubungan aku dEngan si dia,,,
      lurvE yOu dEar <3<3<3
      

 

.::nuyupErt's lifE::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea