wArnA wArni kEhidupAn
nuyu pErt

Friday, October 29, 2010

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 3:58 AM 0 comments Links to this post
 CITER BENAR DAN MEMANG X MERAGUKAN LAGI ^^



Symptom symptom student bila final exam minggu depan.
  1. Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load )
  2. Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )
  3. Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut.
  4. Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah)
  5. Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.
  6. Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.
  7. Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi  pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)
  8. Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang.
  9. Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang.
  10. Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)
  11. Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli.
  12. Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)
  13. Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P
  14. Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih.
  15. Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up.
  16. Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.
  17. Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti”
  18. Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak.
  19. Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu.
  20. Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss.


p/s; aku rasa even budak pandai yang dah score markah carry marks pon study menggelabah jugak. Cuma diorang steady lagi la dari student yang study last minit. Muehehe. Konklusinya, jangan usik budak nak exam. Cepat je die nak naik darah. Sebab hormone dia semua tengah berlaga-laga. Otak pun dah overload.



Wednesday, October 27, 2010

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 4:26 PM 0 comments Links to this post
citEr sEriEs bErakhir dEngan citEr bOngOk


bahagia dOh dapat tdOw ngan nyEnyaknyEr mlm td,,,
thanx gOd (:
ari ny tEramat cgt la Epinya,,,,
prEsEntatiOn : mOck mEEting da xdEr lam sEnarai bEban aku,,,

nOw nak fOcus kat final Exam,,,
arggghhhhh tEnsiOn mai alEx,,,, 
pEpun aku pErlu cukup rEst *tdOw*,,,,
xcukup rEst cEmE bEnda sumpah x jadi,,, 
bEtOl la wEh tdOw y cukup 2 pEnting,,,,
baru la chat,
xstrEss,
x maramara,
awEt muda,
kEpala x mEngOng,,,
xdEr la muka nak kEtat jEp,,,
muka kEtat rasa nak lEmpang lajulaju,,,
adusss bEnda aku mErEpEk ny,,,
bEtOl an aku cakap tdOw x cukup kpala jd mEngOng,,,

sO cOnclusiOn nyEr,,,
aku nak zzZzzZZZzzzz,,,,,,
agpn bEttEr aku stOp sEbElum ayt dajal+sEtan kua dari mulut tOmEy aku ny,,,
hahhaa bOngOknyE aku,,,
~lEavE~
 








p/s : tdOw y cukup adalah pEnting,,,,,
xmO ngar??? lantak kau la,,,
gilak~







huh!

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 12:54 AM 0 comments Links to this post
sangat pEnat ari ny,,,
aku cuma dapat tdOw td hanya 2 jam OwkEy,,,
prOtOtaip 2 da sEtEl,,, *alat mElipat baju*
pEnilaian untuk ciang td kami cgt la bErpuas ati,,,
juz tunggu cOk lak,,,

ari ny aku cangat la hipEraktif,,,
sEmua kErEnah Owg aku layan,,,
tp pg td rasa cam nak pEngsan,,,
mungkin aku xcukup rEhat n lapar!!!

tp 4 prEsEntatiOn English prOpOsal 2 bE cOntinuEd tOmOrrOw,,,
cEbab da lEwat cgt la,,,,
jam da mEnunjukkan kul 11 mlm td,,,
da la alEx dari claz bi td baru dapat mam,,,
bayangkan dari pagi aku hanya minum!!!

skunk aku cangat la lEtih n aku nak tdOw sEpuaspuasnya,,,,
i nEEd sum tEnagE tuk cOk,,,
tp im still thinking bOud my prEsEntatiOn,,,
takOtt,,,,
wish mE luck yE cygcygku (:









p/s : tdOw dulu,,
        hOpE dapat tdow ngan nyEnyak tanpa gangguan,,,

      : i wish cOngrat 2 kawankawan yang da prEsEnt,,,
        bEban u guys da bErkurang,,,, (:
       













Tuesday, October 26, 2010

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 7:31 AM 0 comments Links to this post
ari ny xdapat tdOw ag,,
haisshhhh~~
tp xpEr la,,,
tEtibE cEmangat nak p claz financE,,,
padahal mlm td mmg da plan xmO g n nak tdOw puaspuas,,
hEhE~~
tp mEmikirkan lEcturEr aku En.kimin ada,,,,
wah! mmg la nak p,,,
gEdiknyEr aku,,,
hahahaha~~
tp ari ny kEna la minum kOpikO ag,,,
tkt ngantOk,,,,
ai nasibnasib,,,,,

ahaa!!!
ari ny dE 2 bEnda nak kEna wat sElain p claz,,,
kEna anta prOtOtaip 4 pkk assgmEnt lOr,,,
nak tErgElak pun adE tEngOk prOduk yang aku, pika n yani wat,,,
ah janji ciap sudEyy,,,
Dr.Yohan tlg la jgn failkan kami,,,
i bEg 2 u,,,
hahahaa~~
sympati abiz,,,, :p

dE sEcOnd thing is kEna prEsEnt prOpOsal 4 subjEct bi mlm anty,,,
adusss takOt la wE,,,
aku da la x prEparE papE ny,,,
but wish mE luck yE kawankawan (:
kay la nak bEciap,,,
x sabau nak jupE En.kimin,,,
En.kimin jgn x datang lak yE (:








p/s : bila da gEdik tuh,,
       gEdik la jugak!
       ngEhngEh,,,,

Monday, October 25, 2010

bahagia sEjEnak,,,,

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 8:34 AM 0 comments Links to this post
mlm tadi bElum kul 12a.m aku da tdOw,,,
2 la yang d katakan bahagia,,,
hahaa~
dapat gak aku tdOw awl,,,
tp 2 mmg da pEnat sangat la,,,
sEdarsEdar td pun da kul 5.30a.m,,,
Orait la tuh an (:

sEm ny da pun nak bErakhir,,,
24 OctObEr is dE last clazz 4 HR n FISIOLOGI,,,
aku pasti akan mErindui Madam Noraani n Dr.Nidzam,,,
But u all twu akibat kEpEnatan yang x dapat d tanggung ag,
aku tElah tEtdOw ngan bahagia n nyEnyaknya dalam claz HR,,,
Madam, im sO sorry,,,
aku mmg xlEy nak tahan,,,,
mujur x tEtOnggEng kE bawah jEp,,
hahaa~~
anyway b4 aku kua dari claz madam aku sEmpat minx maaf, bErcEumcEuman ngan madam,,
minta d halalkan sEgala ilmu yang d curahkan,,,
tErasa sayu lak,,
yEla 4 dE nExsEm aku pun xtwu dapat jupE madam ag O x,,,
madam i'll miss u n blaja ngn madam sangat la sErOnOk bcOz yE sEorang yang bErkarisma n bErkEyakinan tinggi,,,
n dia sEorang y bijak dalam bErkatakata dan bErmadah,,,
buat kita tErpEgun sEjEnak (:
aku respEct yE n i hOpE i can b likE hEr,,,

4 Dr,Nidzam i'll OwEyz miss u tOo,,,
Dr.Nidzam mErupakan sEorang y sEmpOi n kita lEy bErcakap n bErgurau ngn dia likE a frEnd,,,
Dia x pEnah nak sOmbOng O bErlagak EvEn yE tuh bErtitlE Dr,,,
punya xkisa dia tuh,, panggil yE pak cik pun xpEr katanya,,,
such funny n aku twu dia Eclaz bErkata cam tuh,,,
biasanya afta claz kitEowg akan bOrakbOrak ngan yE sampai la kE kEtEnya,,,
tp mlm td is dE last day aku dan kawankawan dapat wat cam tuh,,, 
sEdih la bEb,,,
sEtiap kenangan kiteorg ngan Dr Nidzam xkan aku lupa,,, 
Dr Nidzam i hOpE i can mEEt u again,,,
aku akan ingat pEsannya,,,
darah yang menaglir dalam badan kita adalah sama,,, idup ibarat rOda sumtimEs kat atas, sumtimEs kat bawah,,,, jadi kita xpErlu sOmbOng n xbEkira dalam mEminta kEmaafan andainya ada kEsilapan yang d lakukan,,,
 u r dE grEat lEcturEr n aku xkan lupa aksiaksi tOmEynya,,,,
walaupun bErtubuh kEcil but hav a grEat ExpEriEncE n knOwlEdgE,,,
i'll miss bOth Of u kEtatkEtat (:








p/s : sEtiap pErtEmuan pasti ada pErpisahan,,,,
        dOakan kEjayaan aku n kawankawan(:


p/s/s: trauma d kacO lElaki bErmuka bEngis!!!













Sunday, October 24, 2010

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 9:05 AM 0 comments Links to this post
c again,,,,
saya cumE nak cakap,,,
saya nak saya yang dulu,,,,
dOzO~~~

saya nak saya yang sEbElum macuk UMK ny,,,
saya nak wajah saya yang dulu,,,
bErsih dari sEgala cEla,,,
saya nak nak n nak,,,,,,,

saya umO 20

saya sElEpas stpm

saya sEbElum macuk UMK

saya


saja jEp nak mEnggEdik,,
hahaha~~
cyEsly saya nak saya yang dulu,,,,
miss nurul yang dulu ):




p/s : law la kita masih sEpErti dulu an bagus,,,















distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 6:56 AM 0 comments Links to this post
mOwnink (:
ari ny cam bEsE masih x tdOw,,,
baru pas roundrOund usha blOg kawankawan,,,
hav a Own blOg mmg bEshh,,,
i can writE wut i want,,,
i can sharE wut i fEEl,,,

actually, i juz want 2 say,,,
V
v
V
v
v
v
v
v
v
i'm vEry strEEs ritE nOw,,,
final da dEkat,,,
I still dO nOt makE any prEparatiOn,,,
wut kind Of mE???
 tOo bad,,,

plus,,,
datang mOnyEt 2 ganggu aku lagi,,,
wtf~
plEz dO nOt disturb mE,,,
tlg r faham kO 2 mEnyErabutkan aku,,,
~~~~still mEncarut,,,,






p/s : plEz gO away frOm my lifE,,,
aku bukan tuk kO,,,
n kO bukan tuk aku,,,,













Saturday, October 23, 2010

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 10:22 AM 0 comments Links to this post
bEEsAr Annn???
^
^
^
^
^
^
atas 2 la (pic aku)
hahaa~
aku mEmang cukE bEsarbEsar ny,,,
jangan jElEzz :p

kawankawan jangan tEkezutt taw tEngOk aku kat ats,,,
hEhE~
miss mE OwEyz taw (:




p/s : bila xcukup tdOw Otak pun da sEwEl,,,
but i lOiikEE nyah! (:




Thursday, October 21, 2010

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 12:36 AM 0 comments Links to this post
hyE (:
baru alEx dari jagE bOoth 4 japan languagE,,,
aku kai kimOnO td,,,
tEruja sEyyy,,, :D

nak tunjuk kat kOwang ny aku kai kimOnO,,
hEhE~
gEdiknya aku,,,,
pEduli apE,,
buwEEkkk!!!


hahaa~~
OwkEy x,,
plEzz say YESS,,
ya i lurvE u (:


 ngan girlfrEnds,,,

ny jE y mampu aku uplOad skunk,,,
cukup la an,,
lalalala~~



p/s : ari untuk bErsukaria (:
tp pic ngan mika sEnsE ada kat fOn mEmbEr lOrr,,,
miss damn mika sEnsE (:















Wednesday, October 20, 2010

imsOnia

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 1:44 PM 0 comments Links to this post
apE kEna ngan aku ny,,
asik xlEy tdOw mlm jEp,,,
twu x???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
i gOt slEEp Only OnE hOur!!!
tErsEksa jiwa raga batin fizikal aku,,,
damn!!!

skunk ny baru bEranganangan nak tdOw n skip claz pkk,,,
tlg la aku nak tdOw wEhh,,,



p/s : aku da xtahan wE,,,
da cam Owg x siuman ny,,,
arrggghhhhh!!!!









distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 7:55 AM 0 comments Links to this post
tEringat,,,,

bErpElOkpElOkan,,,
bErcEumcEuman,,,
bErpEgangpEgangan,,,
bErguraugurauan,,,
pEndEk katE cEmE bErbEr la,,,
hahahaa~~

bila ati bErbunga kEmbali,,,
cEmEnya mEnjadi indah,,,
<3<3<3 u sO much!!!
muuaccckksssss~~



p/s : im nOt slEEp yEt,,,
but im vEry slEEpy,,,
cEmEnya cOz bila ati bErbunga kEmbali (:







distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 1:07 AM 0 comments Links to this post
dOing assgmEnt sambilsambil layan fb n blOg,,,
bulEEhhh kEr,,,
ahhh bulEEhh ajEr,,
hEhE~





p/s : mam laksa buatan nurul hayani abdullah,,
pun sOdap,, (:




Tuesday, October 19, 2010

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 7:42 AM 0 comments Links to this post
mOwnink(:

japjap bukak blOg an aku ny,,, 
gEdik bEtOl,,,
hEhE~~ 
tp 2 lEr bOwink,, 
nak p claz financE jap g,,,
da la x tdOw ag ny,, 
xtwu la cam nEr lam claz jap g,, 
huh~~ 
 
kay la nak tEruzkan bEciap ny,,,
anty jupE ag,,
papai(:
 
p/s : panda EyEs,,,,>>>>
distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 1:48 AM 0 comments Links to this post
da tadi tp xpuas la,,,
nak lagi kE x Ek,,,
cam x mEncabar langsung,,,
nak wat pEr ag Ek,,,
.
.
.
.
sumOnE plEz givE mE sOmE xtrEmE aktivity tO dO,,,
hEhEhE~~



p/s: dOnt fOllOw my bad actiOn,,,
juz fOllOw my blOg :b
 

Monday, October 18, 2010

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 6:12 PM 0 comments Links to this post
i cant b pErfEct,,,
kEpada kamOkamO,,,
saya xdapat mEnjaga ati kamO sElamanya,,,
tp dalam ati ny tEtap cyg, windu n rEspEct kamO (:





p/s : hargai sEtiap apa y ada,,,
bia idup xpEnuh ngan pEnyEsalan (:

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 7:51 AM 0 comments Links to this post
gud mOnink pEoplE (:

adOii pEnat bEtOl,,,
acE cukup la kOwt dulu makE up dis blOg,,
hahaa~~

nak tdOw jap,,,
adE claz japan kul 11 kunk,,
adE capEcapE sudi nak kEjutkan,,
hEhE~~

kay la sEE again,,
papaii (:



p/s: agak puas ati ari ny,,
huhu~
 
distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 5:53 AM 0 comments Links to this post
saya hanya mahukan blOg yang cantExx,,
plEzzz!!!

im still hErE 2 crEatE dis blOg,,
sO tirEdd ):



  p/s: cam ny kEr law da gilEr blOg,,,
 tEt,,tEt,,tEt,,,,,(:



Wednesday, October 13, 2010

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 10:32 PM 0 comments Links to this post
aku yang bEria-ria,,,
Owg lEn yang dapat,,
it's nOt fair rrr,,,

da la tEnsiOn ny asSgmEnt xciap ag,,
duE datE cOk,,,
wat r ag kEjE last minit,,,

xsabau nak bErakhir ny cEmE,,
pEnat dOw,,,
nak wat cincaicincai kunk mark tkit,,
adOiiiiii~~

kay la nak sambung wat asSgmEnt,,,
papai~





p/s: stupidO,,,,,
bEnci akuu,,,
mud unstablE,,,

Saturday, October 2, 2010

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 6:55 AM 0 comments Links to this post
gilEr rrr,,,
campai saat ny aku masih mampu bErtahan,,,
ngantOk wE tp xlEy tdOw,,,
jap g dEr claz lak,,,
matii r cam ny,,,
adOiiiii,,,,


Owg lEn dap tdOw,,,
aku gak y tEkialkial,,, 
xkan nak pOntEng claz ag,,, 
Owhhh tidakkk!!!


nak p mandi la,,,
nak kc bEEsarrr tkit bjik matE ny,,, 
hahhaa,,,,
pErkataan bEEEsaarrrr tuh mEngingatkan aku kat kwnkwn aku,,,,
ngOkngEk la,,,,


kay la sEriOusly nak mandi,,,
C again,,,
papai:)




Friday, October 1, 2010

mErapu,,,

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 7:02 PM 1 comments Links to this post
ari ny masih mEnuggu C dia,,,
tp still silEncE,,,
windu gilEr,,,
hmmm nasibnasib,,,

td ngat nak kua lEpak ngan mEEra n Ezi,,,
tp aku ralik ngat dOwnlOad lagu campai lupa nak On fOn,,,
dEowg anta msg n kOl mmg la aku x taO,,,
huuhu~~

skunk da ujan,,,
cam nE la mEEra ngan Ezi kat lua 2,,,
untung gak aku x ikut,,, :)
kawankawan jangan mEn ujan,,,
dEmam lak anty,,,

bila aku nak andy ny,,,
da ujan lak,,,
aduh malaz lak rasa,,, =b

rasa nak usha blOg Owang lEn lOrr,,,
hEhE~~
cari inspirasi tkit,,,
jumpa lg anty,,,
paapai pEoplE :)

p/s: pwas ati dapat dOwnlOad lagu,
       Our sOng by taylOr swift,,,
       swEEt gilEr :)

dOublE stOry,,, :)

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 4:28 AM 0 comments Links to this post
ari ny an dE 2 stOry y x d sangka2 bElaku:


first stOry:

alEx claz japan td,,,
nak p tOilEt tEtibE dE amOi 2 tahan aku,,,
ngatkan pEhal lOrrr,,,
upanya nak pinjam baju,,,
kwangkwang~~~

dr blOk 4 kE blOk 7,,,
ExcitEd kOwt nak mandi kat blOk aku,,,
sampai tErlupa nak bawak baju,,,
aku ny an baEk,,,
kc jEla pinjam an,,,
hahaaaa tErlEbEy suda,,,,,


sEcOnd stOry:

kEna halauuuu!!!!!
hahahaa klaka ada trauma pun ada,,,
huh,, tp aku xdEr la tErasa ngat,,,
ala bEcE la x sEmua Orang suka pE y kita wat,,,
yE la mElEpak d bilik Orang laEn campai pagi buta,,,
maO x ngamOk rumatE clazmatE aku ny,,,

nasib baEk aku ny cOOl,,,
haha kOya dEh,,,
tp bEtOl la aku xdEr pErasaan pun masa kEna sOUnd td,,,
sEngal gak Ek!!!
tp pE y aku suka,,,
rumatE clazmatE aku katE:
rEspEct kat kamOo bab kamOo xmudah mara n mEngajar dyE supaya xmudah mElEpaskan kEmarahan tuh lawpun ngah sakit ati,,,,
i likE :)

bagi aku sEnang jEp,,,
sElagi lEy sabar aku sabar,,,
sEtiap yang bElaku bEri pEngajaran,,,
kEpada mEmbEr tEcyg, mEEra zaini y kEna halau gak,,,
jgn mara2 :)
pE y bElaku 2 cuma sEcEbis kEnangan kita sElama kita kat U ny,,,
kEnangan 2 la wat idup kita bErwarna-warni n lEbEy bErmakna,,,,




p/s: tEringat lak kat kawan2 y lEn,,,
       windu pika mOntEl y masih dalam bus mEnuju kL
       mErangkap hOmEtOwn nyE ;)
       yani y cbuk ngan lawak vErsi lucahnya,,, =b

     
 

.::nuyupErt's lifE::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea