wArnA wArni kEhidupAn
nuyu pErt

Saturday, February 26, 2011

bOwink Owh! mErapu mErapik ag lOr

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 4:37 AM 0 comments Links to this post
pEkEhEll nyE ngan aku ny,,,
td bukan maEn ngantOk cam ta cabO nak mimpi kE bOiprEn,,,
yE la ngah wat EsaimEn lEy lak mata ny wat hal,,,
mEst bEngang bini C adEn tuh!
mErangkap gEnEral ManagEr aku dalam swEEvia Sdn Bhd,,,
sOlee mEmanyak la yEr,,,
kO mEmang an mata,,,
cajE nak sabOtaj aku,,,
dush! dush! dush!~ adEiiihhhh,,,
ny ha aku da tumbuk campai lEbam mata aku ny,,,
bEcE ny wat pangai,,
hakhak~

tuh aku jadi gatai lak nak citE sal swEEvia Sdn Bhd,,,
ny la cOmpany tEmpat aku kEjE,,,
haaaa gEmpak ta wEh,,,
cOmpany tuh baru ag,,,
tp pasaran dyE dijangkakan mEluas dan mEmang lEy dapat untung y tgi ah,,,
aku lak as a MarkEting ManagEr,,,
cOnfEm markEt r prOduk ktEowng tuh,,,

cEwahh bajEt prO ngat dah!
awww mmg ta lEy blah!


ha mari mari rapat rapat cEmE,,,
aku nak mEngkEbOomkan prOduct aku ny,,,
bia laku bia larisss,,,,
actually prOduct ktEowng ny bErasaskan daun stevia,,,
daun ny ktEowng prOsEs jd la dalam bEntuk sErbuk, cubE n liquid,,,
Owh lupa lak nak kabO daun stEvia ny lEy d jadikan sEbagai pEngganti gula,,,
lEbih d kEnali sEbagai swEEtEnEr,,,
hEbat ta wEh?
bagus ny wEh dari kOwang guna gula y da jElas2 ktE twu kEsan buruknya,,,
bEk la kOwng guna prOduk ktEowng ny,,,
mahal tkit ta pEr bEb janji sEhat wal afiat,,,
ta gEtuh? hahaha~

ny aku duk kat klatE ny,,,
sErba sErbi manEh twu dOp,,,
bahayEs bahayEs,,,
lEy kEna diabEtEs mElitus kalO lagu ny ari ari,,,
arghhh ta sanggup EdEn kaki kOnE pOtOng,,,
ingat mOtOng gEtah kEr,,,
ahakk sumpah aku ta maO,,,
aku cyg kaki aku nE wEh lawpun pEnuh bulu cam bulu jagOng,,,
haha sumpah aku tipu kOwang,,
wErrkkkkk~
kay la wEh ny la law da bOwink,,,
fantasi mEnjadi rEaliti,,,
mErapu mErapik da ny,,,
nak tdOw nak tdOw gak,,,
gud nitE mEngkOmE mEngkOmE cEmE (:




nuyu cakap : sEbEnanyE an mEngkOmE cEmE,,,
                    swEEvia Sdn Bhd tuh mmg aku punya cOmpany,,,
                    tp 2 juz EsaimEn lOr,,,,
                    kEna wat biznEs plan,,, hahaha~
                    cajE nak wat gEmpak,,, wEeeee :D


                    tp an pE y aku cakap sal daun stevia tuh mmg fact kay,,,
                    ta cayE p la tanyE En.gOoglE,,,
                    sumpah ta tipu,,,
                    akhir kata, *cEh cam wat talk lak*
                    tuk Elak kaki d mOtOng,,,
                    guna la swEEtEnEr sEbagai pEngganti gula (:
                    clamat idOp~













Friday, February 25, 2011

hahaa~ wa tErkEna bEb!

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 8:02 PM 0 comments Links to this post
ngEk jEp titlE nak gEmpak jEp,,,
wa tEkEna bEb,,,
sumpah aku kEciwa,,,
ta banyak pun still ada laa acE tuh,,
hahaa~
sabO jE la,,,

tp ta pE la nak wat cam nEr,,,
bEnda ny bErlaku ta d jangkE dan bErcEbab,,,
sO timE jEla,,,
but acE kEciwa ny ta dEr la wat aku campai acE nak p tEjun tgkat 3 OstEl ny kE apE,,
ta mEncabar bEb,,,
nak tEjun p la bangunan pEncakau langit nun ha,,,
baru la sadis bEb,,,
ta pun p tEjun kat sg gOlOk nun ha,,,

Entry ny agak bangang la,,
tp agak sElari dan sEjajar la ngan pracaan aku skunk,,
hahaha~
kay la wEh dOk mErapu cni campai cOk tOk abih,,,
nak sOlat pulak,,,
kc tEnang jiwa n minda ny,,,
tata sEmua~





bicara chEnta~

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 7:20 AM 2 comments Links to this post
pEringatan Eclaz ag bErani : capE alah ngan ini Entry,
                                               sila jaOkan diri anda,,,
                                               ta pun lEnyapkan tEruz diri anda,,,
                                               sEbarang EffEct is nOt my rEspOnsiblE,,, :D



td msg ngan ma chEntahEarty,,,
tEtibE tah cam nEr lEy lak tElEbEy EmO,,,
aku ny ta bOlEy law cakap sOal ati,,,
mula la nak nangis,,,
cEngEng ngat,,,
tp aku windu kOwt kat dyE,,,
ta clalu dapat jumpa,,,
aku bz ngan EsaimEn,,,
dyE pun da kEjE,,,
tp aku arap ngat apa yang ktEowng bincangkan td bukan cEkadar bual kOsOng,,,
aku arap dyE pEgang la ngan janji2 dyE kat aku,,,
aku ta minta y bukan2,,,
tp nOrmal la lam bEchEnta mEst la nak masing2 saling cEtia, mEmahami, dan y paling pEnting bg aku mEnghargai,,,
aku skunk acE bahagia cgt2,,,
tp dalam bahagia 2 ada la gak aku acE cam kurEng cEnang,,,
aku ny ibarat cam fEstimE fall in lurvE,,,
ya aku akui sEumO idup aku,,,
bukan aku ta pEnah bEchEnta,,,
tp chEnta y pEnah hadir lam idup aku juz 3 timEs,,,
aku bukan cam Owg lEn y cEnang mEmbEri ati kat capE2,,,
n aku acE pracaan chEnta aku kali ny agak laEn,,,
lawpun ta campai sEtEngah tahun aku kEnal dyE,,,
tp banyak ngat kEnangan y cEntiacE wat aku tEringat kat dyE n wat aku cEmakin cyg kat dyE,,,
aku nak cgt dyE la y jadi tEman idup aku hingga akhir hayat,,,
tp aku takut law chEnta kali ny masih ta bErpihak kat aku,,,
cam nE aku nak hadapi cEmE tuh,,,
aku cgt tidak cukE bpEracaan cam ny,,,
jiwa ta tEnang, cElalu jE acE icau,,,
tp law la dyE baca bElOg aku ny,,,
aku cuma nak cakap :

cyunk Org arap cyunk hargai la chEnta kita ny,,,
Org ta mO la bila cEmE ny da ta dEr acE nyEsal ta suda,,,
cam Org cakap, Org nak cgt pEngOrbanan y Org wat tuk cyunk 2 bEbalOi,,,
plEz jgn sia2kan apa y kitE ada ny,,,
Org cyg ngat kat cyunk,,,
cyunk jgn hampakan Org kay,,,





p/s : actually ari ny agak pEnat la,,,
      baru gak alEx dari bilik study mEnyiapkan EsaimEn ngan mEEra,,,
      tEracE bEban ngat tp nak ta mO aku kEna la kwatkan cEmangat,,,
      tEringat cyunk aku pEcan : ny cEmE tuk macE dEpan aku gak,,,
      windu kay dyE~
      





Thursday, February 24, 2011

bungOl Oh ! bungOl !

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 5:08 PM 0 comments Links to this post
ari ny aku nak bEcEritE tkit sal bungOl,,,
tEtibE jE an aku ny,,,
hahahaa~ cukE ati lOr,,,
kay actually aku pun ta twu bungOl tuh apE,,,
aku dapat pErkataan ny dari sEowng kEnalan bErnama siput sEdut,,,
dan d sEbabkan itu kami mEnggElarkan diri masing2 sEbagai bungOl,,,
law jumpa jEr mEsti nak panggil bungOl, bungOl,,,
klaka lak acE :D
n C siput sEdut ny Owg nOgOri,,,
tah apE makcunyE bungOl ny kat tEmpat dyE aku pun da lupa,,,


td aku usha bElOg dyE,,,
dyE katE apE,,,
"snail always slOw but stEady"
ha mEmang ta lEy bla,,,
but i likE nyah,,,
stEady Ek siput,,,
jgn campai kEtinggalan zaman suda :p
Owh baru tEringat bungOl ny gak sElalu tOk tOk tOk kat pintu bilik ktEowng,,,
pOpia, pOpia, pOpia,,,
jual pOpia la pulak yErk,,,
hahahhaa~


Eh bungOl,,,
actually aku ta dEr mOtif pun nak bEcEritE sal kO,,
adOi ta paham aku,,,
pEpun pun bungOl sEntiacE la kuat dan tabah yE,,,
sEjajar dEngan kalEr mErah kEbanggaan kO tuh,,,
mErahnyE mak ngah,,,
hikhikhik~
Eh jap kOwang nak twu capE siput sEdut @ bungOl ny?
usha kat bawah Ek,,,





haaa ny la bungOl,,,
sOwi la bungOl aku curik picca ko,,,
hahhaa~
halal yE nOkk,,,


kay bungOl ny namanyE anis,,,
ambOi nOk cEdapnyE mam,,,
licinnnn!!!












p/s : sOwi bungOl cajE jE nak mEngglamOrkan kO,,
         hahahaa~
         pEacE (:

Owh nO! bErtEpuk sEbElah tangan?

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 3:20 AM 0 comments Links to this post
tEtibE aku tErpk,,,
sEksanya mEngharap kasEh dari Owg y ta sudi,,,
bErtEpuk cEbEla tangan mustahil la akan bunyi an,,,
mEmang mEngundang kEcEwa dan nEstapa an,,,
sabau jE la~


Alhamdulillah,,,
sO far aku ta pEnah ag la mEngalami situasi cam ny,,,
mungkin aku sEowg y EgO,,,
ada bagusnya juga sikap tuh dalam diri kita,,,
at lEast kita ta dEr la tErjEbak dalam drama
"KASEH TA KESAMPAIAN"


yE bukan cEnang nak hadapi cEmua tuh,,,
dan bukan cEnang gak kita nak luahkan acE ati kita kat si dia,,,
tut tut da dapat malu law si dia tuh ta dE ati lgsg kat kitE,,,
but aku rEspEct gak kat Owg cam ny,,,
at lEast yE bErani gak luahkan apa y yE acE,,,


buat mErEka2 y mEngalami situasi ini,,,
jangan cEdEy2 kay,,,
chill bEb!
cEtiap y bErlaku ada cEbabnyE n ada hikmahnyE,,,
manE twu pas ny Allah nak anugErahkan sumOnE y bEtOl2 lurvE kat kOwang,,,
ta kE acE bahagia campai ta hEngat,,,
nOthin is ImpOssiblE ritE :D








p/s : sEmOga Allah sEntiasa mEmbErkati hubungan aku dEngan si dia,,,
      lurvE yOu dEar <3<3<3
      

Wednesday, February 23, 2011

pEtanda~in dangEr again!!!

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 6:05 AM 0 comments Links to this post
Oh apakah ini?
aku dapat pEtanda,,,
"in dangEr" again!!!
pEtanda tuk pOntEng clas math ag,,,
y sEmEmangnya aku d kElaskan dlm katEgOri In dangEr,,,

buktinya d saat ini,,,
jam mEnunjukkan hampir pukul 6a.m,,,
tp mata aku masih aktif dan tiada riak tuk mEmbuat taik mata,,,
ya tuhan apa nak jadi ny,,,
*muka kOnOn2 pEnuh pEnyEsalaan bab ta pakcE mata tdOw awal*

dEar cyunk2ku,,,
nampaknya kamu cEmua kEna la bErjuang tanpa saya,,,
gOmEnnasai dEyh~
kEm calam jE la yE kat JS,,,
*sabO jE la*
ta mungkin la aku nak macuk class dEngan muka cam aym bErak kapOr an,,,
*nampOk bEnO mEnipunyE*

ngEE tEruknya aku,,,
tp aku mmg da nEkad ny ta mO p,,,
ikOt ckE kau la yE nuyu,,,
cOnclusiOnyE,,,
*sEtan da mEnang*
wEEEeee~~ :D



p/s : * dialOg dalam citE antO kak limah alEx uma,,,
hahaa apa kEjadahnyE,,,
aku mmg addictEd gilEr ngan citEr tuh,,,
KITA BAKO JER!


Saturday, February 19, 2011

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 2:45 PM 0 comments Links to this post
kEtahuilah kEkasEh,,,


kEtahuilah kEkasEh tEchEnta,,,
sEsungguhnya saya cangat kEcEwa,,,
bukan nak lari dari kamO tp wat macE ny itulah y tErbaEk,,,

bElajarlah Erti mEnghargai,,,
bElajarlah Erti mErindui,,,
bElajarlah Erti mEnyayangi,,,
bElajarlah Erti mEmpErcayai,,,

saya da pEnat,,,
bukan ta cayunk kamO,,,
tErlampau cayunk la,,,
wat saya tEracE cangat kEcEwa dEngan kamO,,,

hanya antu kak limah dan kawan2 saya y lEy wat saya kEtawa,,,
saya tErcangat cukE citE tuh,,,
n wat saya ta bErEnti kEtawa,,,
saya arap dapat tEngOk citE tuh ngan kamO,,,
saya nak gElak kEtawa ngan kamO,,,
kamO jangan la icau yE,,,
saya cuba bErsikap OwkEy,,,
mlm ny saya Exam,,,
dOakan ati saya tEnang,,
n saya bOlEy jawab ngan baEk,,,

saya cayunk kamO kEtat kEtat,,,,
chEnta hEarty nuyu hanya kamO <3<3<3




p/s : sEkadar luahan ati,,,





Sunday, February 6, 2011

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 11:47 AM 0 comments Links to this post
dugaanNya


sEmEmangnya idup aku cEmakin mEncabar,,,
banyak dugaan datang,,,
aku lEmah aku bukan la sEkwat y d cangkEkan,,,
jiwa aku rapuh,,,
:
:
:
:
mEnangis,,,,
2 jE y mampu aku wat,,,
kalau dulu aku bukan la sEowng y ckE mEnangis,,,
jiwa aku kEras,,,
2 cEmE d cEbabkan kisa chEnta aku y lEpas,,,
:
:
:
:
hampir 2 tahun aku ta bEchEnta,,,
ta bEkOngC kasEh ngan capE2,,,
:
:
:
:
 kini ati aku da d miliki,,,
yE masih baru tp dyE la sEmangat aku tuk tErus idup ngan pEnuh gEmbira,,,,
dyE la wat idup aku pEnuh makna,,,
wat aku tErcEnyum,,,
dyE gak wat aku hargai cEtiap apa y ada lam idup aku,,,
tErmacuk chEntanya,,,
n yEs mungkin aku mabuk chEnta, mabuk kEpayang,,,
yE mabuk!
:
:
:
:
tp dugaan datang,,,
bahagia y aku kEcapi bagai d rampas,,,
aku tErsEntap n sEkEtika aku bagai ilang arah,,,
napE d saat aku bahagia dtg pula 'dyE' mEnganggu,,,

kEpada dyE y dtg mEnganggu :
napE nak mEnagih kasEh y dulu ta d hargai,,
napE mEst muncul d saat kami sEdang bahagia,,,
napE mEst nak Ocakkan apa y ktEowng bina,,,
napE mEst nak lukakan ag ati Org y aku chEnta,,,
mEmang kOwang pEnah bEchEnta bEtahun-tahun,,,
tp jgn calahkan takdir law diri cEniri y ta mO hargai apa y da ada,,,
kO da tElambat,,,
kO patut twu kEsabaran sEsEowg ada batasnya,,,
skunk kO nak mEnagih kasEh n chEnta yE alEx,,,
tp dEngan cara y cukup kOtOr,,,
tp kO jangan icau,
sEhina n sEburuk anE pun citE y kO rEka 2,
cEmE 2 ta mampu gOyahkan chEnta aku kat dyE,,,
kami saling mEncintai,,,
tErima la hakikat chEnta kOwang da berakhir,,,
n yakin la Allah da tEntukan apa y tErbEk tuk kita,,,
:
:
:
:
SAYA CHENTAKAN DIA<333
ya Allah ya tuhanku,,,
kau tabahkan la ati hambamu,,,
kau rEdailah chEnta kami,,,
aku mEngharapkan y tErbEk,,,
jika dyE bukan d jOdOhkan tuk aku,,,
aku tErima lawpun ati ny tEluka,,
namun law dyE d jOdOhkan tuk aku,,,
kEkalkan la hubungan kami hingga kE akhir hayat,,,
ngan pEhuh kEgEmbiraan n kErEdhaan,,
amin~








Saturday, February 5, 2011

distOrykan OlEh : nuyu_pErt at 8:52 PM 3 comments Links to this post
sEmakin jaO~



aku acE aku da sEmakin jaO ngan diri aku,,,
sEmakin jaO ngan prinsip idup aku,,,
aku mEnyEsal,,,
tp ta dE apE y mampu mEngubahnya lagi,,,

aku windu idup aku y dulu,,,
yE skunk aku cEdang mEnangis,,
mEngEnang kEmbali apa y da bErlaku,,,
ati aku ta tEntEram,,,

tlg la ya Allah,,,
tunjukkanlah aku jalan y bEnar dan jalan y Engkau rEdhai,,,
bukan aku ta gEmbira ngan apa y aku ada skunk,,,
cumE bEtOl kEr apa y aku da wat ny,,,
aku twu calah tp napE ati ny ttp bErdEgil,,,
ta mO lakukan apa y sEpatutnya,,,

aku sEmakin ta kEnal diri aku,,,
mmg aku bukan sEorang y baEk,,,
cuma dulu aku lEy bEtOlEransi ngan diri aku cEniri,,,
skunk aku cmE mEngikut kata ati,,,
campai aku ta lEy nak bEpatah ag,,

ya Allah inikah takdir idup aku,,,
adakah idup aku akan tErus cam ny,,,
aku twu aku ta layak mEmpErsOalkan cEmE 2,,,
cuma ati ny cgt tidak tEntEram,,,

jiwa aku ckit ya Allah,,,
tunjukkan apa y tErbEk tuk aku ya Allah,,,
izinkan ya Allah,,
aku kEmbali kE jalanmu (:



cEdih~
 

.::nuyupErt's lifE::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea